Sjeverna Koreja potvrdila prvi slučaj korone, uvodi stroge mjere zatvaranja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Maj.2022, 08:18

Sjeverna Koreja potvrdila prvi slučaj korone, uvodi stroge mjere zatvaranja

Sjeverna Koreja je naredila stroge mjere izolacije nakon što je potvrđen prvi zvaničan slučaj infekcije korona virusom. Državni mediji su izvijestili o epidemiji Omikrona u glavnom gradu Pjongjangu, ali nisu naveli broj slučajeva. KCNA je saopštila da je lider Kim Jong-un obećao da će iskorijeniti epidemiju, koju su nazvali "ozbiljnom nacionalnom vanrednom situacijom" koja je probila "karantenski front" u zemlji. Ali BBC piše da posmatrači vjeruju da je virus već dugo...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Prvi zvaničan slučaj kovida-19 u Severnoj Koreji, Kim naredio potpuno zaključavanje

Izvor: Danas, 12.Maj.2022

Severnokorejski vođa Kim Džong Un apelovao je na uvođenje zatvaranja na nacionalnom nivou pošto je u zemlji utvrđen prvi slučaj kovida-19 od početka pandemije, javili su danas zvanični mediji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.