Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Jun.2015, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljeni vazdušni udari na položaje Huta u Jemenu

Medjunarodna koalicija predvodjena Saudijskom Arabijom nastavila je rano jutros vazdušne udare na položaje pobunjenika Huta u okolini Adena na jugu Jemena, saopštila je jemenska vojska.

Koalicija je izvršila 15 vazdušnih udara nekoliko sati pošto su UN u Ženevi saopštile da su pregovori o primirju izmedju pobunejnika i jemenske vlade okončani bez dogovora.

Meta vazdušnih napada bilo je imedju ostalog područje oko Adena, drugog po veličini grada ; u Jemenu, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << je saradnik jemenskog predsednika u egzilu Abda Raboa Mansura Hadija.

"Cilj je da se od Huta oslobodi područje oko Adena i da se pruži pomoć Komitetu narodnog otpora da nad tom teritorijom ponovo preuzme kontrolu", rekao je taj neimenovani zvaničnik i dodao da su pobunujenici u znak osvete bombardovali Aden, gde su poginule četiri osobe.

Zamenik guvernera Adena Najef al-Bakri rekao je da brod sa humanitarnom pomoći Svetskog programa za hranu zbog poslednjih sukoba u Jemenu nije mogao da pridje obali kod Adena i da je juče morao da pristane u luku Hodejda.

Humanitarna situacija u Adenu ocenjena je kao katastrofalna zbog manjka osnovnih namirnica. Osim toga, zbog nedovoljne higijene, pojavile su se brojne bolesti, izmedju ostalog tifus, ali ih zbog manjaka lekova nije moguće adekvatno lečiti.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavljeni vazdušni udari na položaje Huta

Izvor: Akter, 20.Jun.2015

Medjunarodna koalicija predvodjena Saudijskom Arabijom nastavila je rano jutros vazdušne udare na položaje pobunjenika Huta u okolini Adena na jugu Jemena, saopštila je jemenska vojska..Koalicija je izvršila 15 vazdušnih udara nekoliko sati pošto su UN u Ženevi saopštile da su pregovori o primirju...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.