Bez dogovora o rešavanju krize u Jemenu

Izvor: Akter, 19.Jun.2015, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez dogovora o rešavanju krize u Jemenu

Mirovni pregovori o rešavanju krize u Jemenu pod pokriviteljstvom UN završeni su danas u Ženevi bez dogovora i nijedan datum nije određen za njihov nastavak, izjavio je u Ženevi jemenski ministar inostranih poslova u izgnanstvu Rijad Jasin

"Nažalost, delegacija pobunjenika plemena Huti nije dozvolila da se postigne realni napredak koji smo očekivali", rekao je Jasin i dodao da će napori UN za rešavanje krize biti nastavljeni.

Specijalni izaslanik UN za Jemen >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Ismail Uld šeik Ahmed u nedelju je pokrenuo mirovne pregovore u nadi postizanja primirja za vreme muslimanskog posta Ramazana.

Saudijska Arabija predvodi arapske koalicione snage koje su 26. marta počele bombardovanje položaja šiitskih pobunjenika plemena Huti, podržavajući predsednika Abeda Raboa Mansura Hadija.

Huti su od septembra preuzeli kontrolu u prestonici Sani, gde su zauzeli zgrade ministarstava, a visoke zvaničnike stavili u kućni pritvor.

Predsednik Hadi je pobegao prvo u luku Aden, a zatim u Saudijsku Arabiju.

Operacija koalicije nije uspela da natera Hutije na povlačenje, a u njihovim napadima stradalo je više od 1.400 civila, dok je više od milion raseljeno, prema podacima UN.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Pregovori o Jemenu završeni bez dogovora

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Jun.2015

ŽENEVA - Mirovni pregovori o Jemenu završeni su bez postizanja sporazuma i datuma za održavanje nove runde pregovora, izjavio je u Ženevi ministar spoljnih poslova jemenske vlade u egzilu Rijad Jasin...Nažalost, delegacija Hutija nam nije dopustila da ostvarimo napredak kakav smo očekivali , izjavio...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.