Iran sa zalivskim zemljama planira pomorsku alijansu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Jun.2023, 12:17

Iran sa zalivskim zemljama planira pomorsku alijansu

Komandant iranske mornarice rekao je da njegova zemlja i Saudijska Arabija, kao i tri druge zalivske države, planiraju da formiraju pomorsku alijansu koja će takođe uključivati Indiju i Pakistan, prenose iranski mediji u subotu, 3. juna. "Zemlje regiona su danas shvatile da samo saradnja donosi bezbednost u tom području“, rekao je komandant iranske mornarice Šahram Irani, prenosi Rojters. On nije precizirao oblik saveza za koji je rekao da će uskoro biti formiran. Iran je nedavno...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Iran sa zalivskim zemljama planira pomorsku alijansu

Izvor: Danas, 03.Jun.2023

Komandant iranske mornarice rekao je da njegova zemlja i Saudijska Arabija, kao i tri druge zalivske države, planiraju da formiraju pomorsku alijansu koja će takođe uključivati Indiju i Pakistan, prenose iranski mediji u subotu, 3. juna.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.