Ambasador Božović: NKT će preporučiti da se otvori granica, od ponedeljka normalno kretanje između Crne Gore i Srbije

Izvor: Večernje novosti, 16.Jun.2020, 15:25

Ambasador Božović: NKT će preporučiti da se otvori granica, od ponedeljka normalno kretanje između Crne Gore i Srbije

Imamo informacije da će u petak Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) dati preporuku da se granica Crne Gore otvori za sve građane koji dolaze iz Srbije, rekao je Vladimir Božović Imamo informacije da će u petak Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) dati preporuku da se granica Crne Gore otvori za sve građane koji dolaze iz Srbije, a od ponedeljka ćemo, nadam se, uspostaviti normalno kretanje između dve zemlje" kazao je Vladimir Božović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << ambasador Srbije u Crnoj Gori."Svakog petka zaseda NKT i donosi preporuke o relaksaciji mera protiv širenja korona virusa. Ovog petka, imamo informaciju da će konačno popustiti mere i prema Srbiji, odnosno da će dati preporuku da se otvori granica za sve građane koji iz Srbije dolaze u Crnu Goru, a da pritom ne idu u karantin čim pređu granicu. Ova odluka, kako očekujemo, biće sprovedena u ponedeljak", kazao je Božović za nova.rs.On naglašava da je ambasada Srbije u Crnoj Gori od proglašenja pandemije i zatvaranja granica pod velikim pritiskom."Čekamo da otvore granicu jer naši građani žele da dođu u Crnu Goru, ne samo turistički, već i zbog posla, a mnogi koji žive u Srbiji, ovdje imaju porodice koje mjesecima nisu vidjeli. Pod ogromnim smo pritiskom jer ljudi zovu i interesuju se svakoga dana, kada će moći da pređu granicu, a da ih ne zatvore u karanitn", objašnjava Božović.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

U Crnoj Gori sablasno prazne plaže, otvaraju granice i za Srbe od ponedeljka? (VIDEO)

Izvor: Luftika.rs, 16.Jun.2020

Građani Srbije u Crnu Goru moći će da uđu bez karantina i testa najverovatnije već od ponedeljka, najavio je ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović.. – Imamo informacije da će u petak Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) dati preporuku da se granica Crne Gore otvori...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.