Ambasador Božović: NKT će preporučiti da se otvori granica, od ponedeljka normalno kretanje između Crne Gore i Srbije

Novosti online

16. 06. 2020. u 14:42

Imamo informacije da će u petak Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) dati preporuku da se granica Crne Gore otvori za sve građane koji dolaze iz Srbije, rekao je Vladimir Božović

Амбасадор Божовић: НКТ ће препоручити да се отвори граница, од понедељка нормално кретање између Црне Горе и Србије

Imamo informacije da će u petak Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) dati preporuku da se granica Crne Gore otvori za sve građane koji dolaze iz Srbije, a od ponedeljka ćemo, nadam se, uspostaviti normalno kretanje između dve zemlje" kazao je Vladimir Božović, ambasador Srbije u Crnoj Gori.


"Svakog petka zaseda NKT i donosi preporuke o relaksaciji mera protiv širenja korona virusa. Ovog petka, imamo informaciju da će konačno popustiti mere i prema Srbiji, odnosno da će dati preporuku da se otvori granica za sve građane koji iz Srbije dolaze u Crnu Goru, a da pritom ne idu u karantin čim pređu granicu. Ova odluka, kako očekujemo, biće sprovedena u ponedeljak", kazao je Božović za nova.rs.


On naglašava da je ambasada Srbije u Crnoj Gori od proglašenja pandemije i zatvaranja granica pod velikim pritiskom.


"Čekamo da otvore granicu jer naši građani žele da dođu u Crnu Goru, ne samo turistički, već i zbog posla, a mnogi koji žive u Srbiji, ovdje imaju porodice koje mjesecima nisu vidjeli. Pod ogromnim smo pritiskom jer ljudi zovu i interesuju se svakoga dana, kada će moći da pređu granicu, a da ih ne zatvore u karanitn", objašnjava Božović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Душко Велики

16.06.2020. 16:21

Без обзира како милогорци одлучили, границе са "мојте негро" не треба отварати. А и "мојте свракама" забранити слетање на српске аеродроме.

Max

16.06.2020. 22:12

@ZORAN - Crnogrsku obalu drze Milovi tajkuni,kakvi jadni Srbi,tamo ne mogu biti ni predsednici kucnog saveta,a kamoli da drze hotele.Svako ko ide da letuje u Crnu Goru,pomaze direktno antisrpski rezim aktuelne vlade

AMatić

16.06.2020. 16:49

U Crnu Goru neidite, ponižavanja, uvrede, pretnje na svakom koraku. Ima puno ljubaznijih, poštenijih i otvorenih da im dođu srpski turisti. PAMET U GLAVU.

NEBOJŠA

16.06.2020. 16:53

Tamo ce sada kao 1941 da idu samo svabe i domaci izdajnici. Ne znam nikoga normalnog ko bi posle svega ovoga otisao u Crnu Goru na odmor.

Srbin

16.06.2020. 17:17

Kao boga vas molim nemojte da otvarate granice!Za njih zatvorite i promet robe i usluga a mozete i da ih malo raselite iz Beograda (ove sto imaju rodbine po Crnoj Gori). Dokle bre vise da se neko izivljava nad nama?

Нека хвала

16.06.2020. 18:42

Немојте отварати границу ако Бога знате! Најбоље да заувек остане затворена па нека им албанци и остала милогорска “браћа” напуне Монтенегро. Жао ми је Вас браћо Срби из Црне Горе! У Црну Гору тек када падне милогорска деспотија