Zukorlić: Vučićeve tvrdnje o Bajramu neistinite,  Bošnjaci su uvrijeđeni

Izvor: SandzakPress.net, 08.Jul.2020, 11:58

Zukorlić: Vučićeve tvrdnje o Bajramu neistinite, Bošnjaci su uvrijeđeni

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) akademik Muamer Zukorlić rekao je danas da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ne govori istinu kada kaže da je obilježavanje Bajrama glavni razlog za eskalaciju epidemije korona virusa u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici. Vučić je sinoć na konferenciji za novinare rekao da je obilježavanje Bajrama najviše uticalo na širenje zaraze u novopazarskom regionu. Zukorlić u izjavi za >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << Direktno.rs ocjenjuje da je Vučić “ponovo upao u zamku koalicionih partnera iz Novog Pazara i Sandžaka koji žele sa sebe da skinu odgovornost sa stanja u kome se trenutno nalazimo”. “U pitanju su klasične dezinformacije. Bajram je bio 24. maja, a eskalacija epidemije kovida19 u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici je počela prije dvije nedjelje. Dakle, nemoguće je da je proslava Bajrama, koji je bio prije više od mjesec i po dana, uticala na širenje zaraze”, rekao je Zukorlić. On je ocijenio da je Islamska zajednica stoprocentno poštovala sve preventivne mjere Vlade Srbije. “Čak su i prije Bajrama utvrđene precizne i vrlo stroge preventivne mjere obilježavanja najvećeg islamskog praznika u džamijama. Islamska zajednica je i sada, prije nekoliko dana, samoinicijativno zatvorila sve džamije. Međutim, i pored toga, Vučić za eskalaciju epidemije traži uzrok u islamskim vjerskim obredima, a ne u diskotekama, noćnim barovima ili političkim skupovima gdje njegov partner (Rasim Ljajić) skače u masu, a dočekuju ga već zaraženi gradonačelnik i pola rukovodstva te stranke. Posle jučerašnjeg istupanja predsjednika Vučića meni se javilo više Bošnjaka iz Novog Pazara, koji su mi kazali da se osjećaju veoma neprijatno i uvrijeđeno, jer to što je Vučić rekao nije tačno”, kazao je akademik Zukorlić. Izvor: Radiostoplus     The post Zukorlić: Vučićeve tvrdnje o Bajramu neistinite, Bošnjaci su uvrijeđeni appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Akademik Zukorlić za N1: Odgovornost se postavlja prema vertikali nadležnosti

Izvor: SandzakPress.net, 08.Jul.2020

Nakon jučerašnje poruke predsjednika Vučića da je za eskalaciju epidemije Sandžaku razlog obilježavanje Bajrama, oglasio se lider SPP-a Muamer Zukorlić, koji podsjeća da je Bajram bio 24. maja, a eskalacija zaraze na ovom prostoru počela je tek prije dvije sedmice. Naglašava da je Vučić ponovo...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.