Zukorlić: Vučićeve tvrdnje o Bajramu neistinite, Bošnjaci su uvrijeđeni

8
449

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) akademik Muamer Zukorlić rekao je danas da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ne govori istinu kada kaže da je obilježavanje Bajrama glavni razlog za eskalaciju epidemije korona virusa u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici.

Vučić je sinoć na konferenciji za novinare rekao da je obilježavanje Bajrama najviše uticalo na širenje zaraze u novopazarskom regionu.

Zukorlić u izjavi za Direktno.rs ocjenjuje da je Vučić “ponovo upao u zamku koalicionih partnera iz Novog Pazara i Sandžaka koji žele sa sebe da skinu odgovornost sa stanja u kome se trenutno nalazimo”.

“U pitanju su klasične dezinformacije. Bajram je bio 24. maja, a eskalacija epidemije kovida19 u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici je počela prije dvije nedjelje. Dakle, nemoguće je da je proslava Bajrama, koji je bio prije više od mjesec i po dana, uticala na širenje zaraze”, rekao je Zukorlić.

On je ocijenio da je Islamska zajednica stoprocentno poštovala sve preventivne mjere Vlade Srbije.

“Čak su i prije Bajrama utvrđene precizne i vrlo stroge preventivne mjere obilježavanja najvećeg islamskog praznika u džamijama. Islamska zajednica je i sada, prije nekoliko dana, samoinicijativno zatvorila sve džamije. Međutim, i pored toga, Vučić za eskalaciju epidemije traži uzrok u islamskim vjerskim obredima, a ne u diskotekama, noćnim barovima ili političkim skupovima gdje njegov partner (Rasim Ljajić) skače u masu, a dočekuju ga već zaraženi gradonačelnik i pola rukovodstva te stranke. Posle jučerašnjeg istupanja predsjednika Vučića meni se javilo više Bošnjaka iz Novog Pazara, koji su mi kazali da se osjećaju veoma neprijatno i uvrijeđeno, jer to što je Vučić rekao nije tačno”, kazao je akademik Zukorlić.

Izvor: Radiostoplus

 

 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

8 KOMENTARI

  1. Narodno nije da misli već je zato zadužena vlast i svi oni koji imaju pristupa medijima. To su oni značajni i “pametni” kojima se vjeruje. Što ih pristalice recimo na ovom portalu nazivaju sultanima. Svi “naši” i “njihovi” sultani su zakazali. Koliko Vučić i njegov krizni štab toliko i naši vlastodršci. Svi odreda.
    I ovo što se bilo koji čovjek slavi i uzdiže u zvijezde nije islamski. Samo Alahu se divi i klanja a ljudi su grešni, a vođe su tu da narodu služe – a ne obrnuto – bez ikakvog svog ličnog interesa. Za minimalnu platu. I minimalnu hvalu. A vi mi pokažite jednog takvog među sandžačkim vođama, makar jednog što doslovce prati uputu našeg poslanika alejsi selama, što se dan i noć trudio da živi skromno, s dva odijela, i da brine o umetu kao mati što brine o svome čedu, pa da mu odamo priznanje. Takvih još kod nas nema ali ova korona će ih, inšalah, poroditi. Samo u ratovima i ovakvim strahotama se izdvaja žito od kukolja.

  2. On treba sto prije da se pokupi i briše sa ovih prostora, dobio je na izbore zato sto mu je narod verova, sad treba da bezi tamo gde mi ni kost bosnjo ne moze pronaci…

  3. Samo istinu i pravo u lice.Izgleda da mu prijaju poltronske laži njegovog miljenika.Neka mu ga,mi mu ga od srca poklanjamo.Neka ga vodi sa sobom u Beograd.

  4. Ceo zivot su nas ucili da je najveci dzihad kazati nasilniku na vlasti da je nasilnik. Da te Allah nagradi za ovo muftija. A jadnici neka idu za jos vecim jadnicima koji za smrt dva Bosnjaka iz Sjenice kazu “nesporazum.”

  5. Bosnjaci su dosta podnosili uvrede svakojake. Sadsu Bosnjaci LJUTI….. Samo dase ova bolest smiri ako Bog da sto prije… Ljaicu bjezi sa svojom svitom. Dosta teje vise…

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.