Zauzmite svoje mesto u čamcu na Tisi za ovo leto, što pre!

Izvor: RTS, 12.Jun.2020, 14:05

Zauzmite svoje mesto u čamcu na Tisi za ovo leto, što pre!

Nakon pauze zbog virusa korona, počela je turistička sezona u Kanjiži. Ovde očekuju turiste iz naše zemlje, ali i iz Mađarske, pa su uložili u opremanje kampa pored Tise I povećali mu kapacitete, sada je najveći kamp na toku ove reke kroz Srbiju.
Mesto u kanjiškom kampu pored Tise među prvima je zauzeo Ivan Crnković. Privlači ga >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << lepota reke, a uz to ovaj način letovanja je finansijski povoljan.

"Osam do deset hiljada mesečno, gde uračunavaju struju i vodu, boravišnu taksu i ostalo. Po meni, to nije nešto preterano skupo, " smatra kamper Ivan Crnković.
Mesna zajednica Kanjiža je dodatno uredila kamp. Novi parking ima  200 mesta a bolja je i elektroinstalacija, jer očekuju više posetilaca.
"Pošto smo već prošle godine imali preko 60 kampera, ja se nadam da ćemo ove godine imati preko 100. Imamo čak i najave takve," računica je Roberta Lacka iz MZ Kanjiža.
Lokalni turistički radnici su za ovu sezonu pripremili kampanju kako bi privukli goste  sa obe strane granice.
Kampanja Helo Kanjiža pruža mogućnost  građanima da se informišu o svim ponuđenim sadržajima. I zbog toga TO Kanjiža ovog leta očekuje  puno turista i iz Srbije i iz Mađarske, navodi Marijana Bede iz te organizacije.
Preporuku za to mesto daje i ugostitelj Momčilo Mučibabić, ugostitelj. Sedenje pred reke opušta, Tisa je mirna reka, vazduh je se svež, hrana i piće su tek posebna priča, kaže Momčilo. 
Letnja turistička sezona otvorena je koncertom "Modern folking", projektom Prekogranične saradnje Srbije i Mađarske. Njihovi muziari  sviraju tradicionalnu narodnu muziku.
Miroslav Jovčić, muzičar, navodi da se orkestar  okupio samo za ovu priliku. " Osećamo neku  vezanost za Kanjižu, ja lično vezanost za Tisu i njene prirodne lepote," objašnjava Miroslav.
"Cilj je bio  evaluacija današnje scene u folku i modernom folku i vidi kako   omladina tretira svoju tradiciju," kaže Laslo Vigi, rukovodilac projekta Modern folking.
Turistička ponuda je krstarenje Tisom, seoski turizam na salašima, kao i Banja poznata po zdravstvenom turizmu. Zbog nje u toj varošici  boravi godišnje više od 15 hiljada posetilaca.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.