Zatvorenici u Srbiji se odriču se obroka u korist siromašnih

Izvor: Luftika.rs, 26.Mar.2020, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvorenici u Srbiji se odriču se obroka u korist siromašnih

Osuđenici u više zatvora u Srbiji, njih 4.280, donelo je odluku da se odreknu jednog obroka u korist najsiromašnijih penzionera i drugog socijalno najugroženijeg dela stanovništva, saopštilo je danas Ministarstvo pravde.
Oni su to, kako je istaknuto, učinili kako bi pružili podršku društvu u vanrednim okolnostima nastalim usled opasnosti od širenja novog virusa korona.
Reč je o osuđenicima u najvećim zatvorima u zemlji – Sremskoj Mitrovici, Nišu, Požarevcu, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << i na Klisi u Novom Sadu, koja je druga po veličini pritvorska jedinica u Srbiji.
Ideja da se odreknu takozvanog suvog obroka koji dobijaju nedeljom umesto večere, potekla je od samih osuđenika jer na taj način žele da pomognu najsiromašnijim građanima, tvrdi Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde.
Najavljeno je i da će ti zatvori, u dogovoru sa gradskim kriznim štabovima, učestvovati u formiranju paketa koji će se dalje distribuirati onima kojima je u ovom trenutku pomoć i najpotrebnija.
60 studenata novosadskog Medicinskog fakulteta pomaže hiljadama ljudi širom Vojvodine

Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Više od 4.000 zatvorenika u Srbiji se odriče obroka zarad najsiromašnijih penzionera

Izvor: B92, 26.Mar.2020

Gotovo 4.300 osuđenika iz četiri zatvora u Srbiji odlučilo je da se odrekne jednog obroka u korist najsiromašnijih penzionera i drugog socijalno najugroženijeg dela stanovništva kako bi pružili podršku društvu u vanrednim okolnostima zbog koronavirusa..Kako se navodi u saopštenju Ministarstva...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.