Više od 4.000 zatvorenika u Srbiji se odriče obroka zarad najsiromašnijih penzionera

Izvor: B92, 26.Mar.2020, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 4.000 zatvorenika u Srbiji se odriče obroka zarad najsiromašnijih penzionera

Gotovo 4.300 osuđenika iz četiri zatvora u Srbiji odlučilo je da se odrekne jednog obroka u korist najsiromašnijih penzionera i drugog socijalno najugroženijeg dela stanovništva kako bi pružili podršku društvu u vanrednim okolnostima zbog koronavirusa

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva pravde, reč je o 4.280 osuđenika iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, Nišu, Požarevcu i Novom Sadu.

"Ideja da se odreknu takozvanog suvog obroka koji dobijaju nedeljom umesto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << večere potekla je od samih osuđenika, jer na ovaj način žele da pomognu najsiromašnijim građanima. Ovi zavodi će u dogovoru sa gradskim kriznim štabovima učestvovati u formiranju paketa koji će se dalje distribuirati onima kojima je u ovom trenutku pomoć i najpotrebnija", navodi se u saopštenju.

Takođe se podseća da su žene iz zatvora u Požarevcu, Sremskoj Mitrovici i Nišu još 12. marta u krojačkim pogonima počele da šiju zaštitne maske za lice za svoje i potrebe sistema izvršenja krivičnih sankcija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.