Zatvara se 195 miliona radnih mesta u svetu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Apr.2020, 17:54

Zatvara se 195 miliona radnih mesta u svetu

Međunarodna organizacija rada (MOR) je danas iznela procenu da bi u drugom kvartalu ove godine oko 195 miliona ljudi na svetu moglo izgubiti posao zbog pandemije virusa korona, koja je izazvala zatvaranje brojnih firmi i fabrika.

Pre manje od tri nedelje je MOR predviđao da će pandemija dovesti do zatvaranja 25 miliona radnih mesta tokom cele

ove godine.

Svet rada doživljava apsolutno neverovatan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pad, ocenio je generalni direktor MOR Gaj Rajder, javlja AP.

Mere ograničavanja kretanja kako bi se usporilo širenje pandemije pogodile su gotovo 2,7 milijardi zaposlenih u

svetu, odnosno oko 81 odsto globalne radne snage. Oko 1,25 milijardi su zaposleni u sektorima teško pogođenim krizom – turizmu, ugostiteljstvu, proizvodnji i trgovini, saopštila je MOR.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pandemija pogubna za hrvatski turizam

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2020, 11:56

Korona virus biće pogubna za hrvatski turizam, izjavio je ministar turizma Gari Kapeli, koji očekuje pad između 60 I 75 odsto domaćih i gostiju iz susednih zemalja...Kapeli je u emisiji HRT-a “Otvoreno” rekao sinoć da kvartal koji se odnosi na juli, avgust i septembar ostvaruje 64 posto prihoda,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.