Zabranjeno bdijenje povodom godišnjice Tjenanmena  u Hongkongu i ove godine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Jun.2022, 09:44

Zabranjeno bdijenje povodom godišnjice Tjenanmena u Hongkongu i ove godine

Više desetina policajaca raspoređeno je u parku Viktorija u Hongkongu jer je treću godinu za redom zabranjeno okupljanje povodom godišnjice represije na Trgu Tjenanmen u Kini, piše AP.   Godinama je u parku održavano bdijenje uz svijeće da se obilježi krvava represija na pekinškom trgu Tjenanmen 4. juna 1989. godine.   Kao razlog za zabranu okupljanja vlasti su navele opasnost od širenja korona virusa. U saopštenju gradske vlade navodi se da će dijelovi parka Viktorija biti zatvoreni zbog...
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bdenje povodom godišnjice Tjananmena zabranjeno u Hongkongu i ove godine

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jun.2022

Više desetina policajaca raspoređeno je u parku Viktorija u Hongkongu jer je treću godinu za redom zabranjeno okupljanje povodom godišnjice represije na Trgu Tjananmen u Kini.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.