ZBOG KORONA VIRUSA CENE LUDUJU SVUDA U SVETU: Ova namirnica je poskupela za 180 odsto

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Mar.2020, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZBOG KORONA VIRUSA CENE LUDUJU SVUDA U SVETU: Ova namirnica je poskupela za 180 odsto

Ljudi su nagrnuli da kupuju jaja praveći zalihe zbog krize izazvane epidemijom koronavirusa, jer više kuvaju obroke kod kuće.

Zbog čitave situacije sa korona virusom u Americi je došlo je do nestašica i skoka cena tog proizvoda u nekim supermarketima.

Prodaja jaja je porasla za 44 odsto u nedelji završenoj 14. marta, u odnosu na godinu dana ranije.

Volmart i drugi veliki trgovinski lanci >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uveli su posljednjih dana ograničenja na kupovine jaja, sredstava za čišćenje i drugih proizvoda za kojima vlada velika potražnja.

- Potrošači panično kupuju, slično kao kad imamo najavljene jake snežne oluje, kupuju osnovne potrepštine, mleko, hleb, toalet papir i jaja - kaže Brajan Moskogjuri, direktor i analitičar u firmi Urner Beri za istraživanja tržišta proizoda.

Maloprodavci naručuju i do šest puta više od uobičajene količine jaja koju su nabavljali, a potrošene su i zalihe koje su proizvođači počeli da prave za Uskrs.

Veleprodajne cene jaja u SAD su porasle za 180 odsto od početka marta, prema podacima Urner Berija, koji na dnevnom nivou objavljuje pokazatelje o kretanjima u ovoj industriji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.