Vojna bolnica u Petrovaradinu primaće obolele od korona virusa: Penzionisani lekari se vraćaju na dužnost

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Mar.2020, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojna bolnica u Petrovaradinu primaće obolele od korona virusa: Penzionisani lekari se vraćaju na dužnost

Kapacitet ustanove oko sto kreveta

Vojna bolnica u Petrovaradinu primaće pacijente sa akutnim respiratornim infekcijama i na taj način će učestvovati u borbi protiv širenja virusa korona.

Prema rečima upravnika Vojne bolnice Novi Sad, potpukovnika Dragana Koruge, ustanova obavlja zadatke koje naloži Uprava za vojno zdravstvo, a imaju kapacitet od stotinak kreveta.

Lekari Vojne bolnice su prema njegovim rečima angažovani trenutno i na zbrinjavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pacijenata u prihvatnim centrima u Novom Sadu i Subotici.

U bolnicu su se vratili i vojni lekari specijalisti u penziji, koji su se odazvali pozivu da tokom vanrednog stanja budu angažovani u zdravstvenim ustanovama, te da doprinesu lečenju hospitalizovanih pacijenata.

Jedan od onih koji su se ponovo aktivirali tokom vanrednog stanja jeste i hirurg u penziji Milorad Regodić. On će zajedno sa svojim kolegama, među kojima su hirurzi, internisti, ORL specijalisti i gastroenterolozi biti angažovan u skladu sa potrebama i pružaće pomoć pacijentima zaraženim od virusa korona.

- Na poziv Minsitarstva odbrane grupa penzionera iz Vojne bolnice se odazvala da da svoj doprinos u ovoj vanrednoj situaciji. Spremni smo na svaki zadatak - poručio je Regodić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.