Virus jeste MUTIRAO, to je očekivano: Srpski infektolog tvrdi i da korona nije oslabila

Izvor: Večernje novosti, 02.Jul.2020, 22:02

"Virus jeste MUTIRAO, to je očekivano": Srpski infektolog tvrdi i da korona nije oslabila

Da li je virus mutirao i šta bi to moglo da znači pitali smo infektologa prof. dr Dragana Delića Da li je korona virus mutirao i šta to tačno znači? Da li su mutacije opasne ili ga oslabljuju pitaju se svi ovih dana, a evo šta kažu stručnjaci.Meho Mahmutović, direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru, rekao je pre nekoliko dana kako je zabrinjavajuće što su svi pacijenti koji su došli u poslednjih 15 dana, a koji su pozitivni na korona virus, sa težim >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << opštim stanjem. Čak i oni sa blažom kliničkom slikom bolesti imaju temperaturu po nekoliko dana i malaksali su, dodao je.- Mi smo iz prvog odmah ušli u drugi talas. Naš virus je mutirao i mnogo je ozbiljniji nego što je bio. Naši kapaciteti su gotovo popunjeni, a danas smo transportovali 12 pacijenata u Kliničko-bolnički centar Bežanijska kosa kako bismo oslobodili mesta za nove - rekao je Mahmutović tada.Da li je virus mutirao i šta bi to moglo da znači pitali smo infektologa prof. dr Dragana Delića.- Virus jeste mutirao, što je potpuno očekivano budući da svaki virus mutira. To, međutim, ne znači da je i oslabio, kao što su pojedini epidemiolozi tvrdili. Uostalom, to se vidi i po broju ljudi na respiratoru - kaže dr Delić.(zena.blic.rs)
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

POČEO JE DRUGI TALAS KORONE: Virus je mutirao, srpski infektolog otkriva razlog zbog čega je JOŠ JAČI

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jul.2020

Oslobađaju se bolnička mesta za nove pacijente..Da li je korona virus mutirao i šta to tačno znači? Da li su mutacije opasne ili ga oslabljuju pitaju se svi ovih dana, a evo šta kažu stručnjaci...Meho Mahmutović, direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru, rekao je pre nekoliko dana kako je zabrinjavajuće...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.