Veliki pad broja stranih turista, sezonu spasli domaći gosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2021, 16:44

Veliki pad broja stranih turista, sezonu spasli domaći gosti

Tokom januara ove godine Srbiju je posetilo 75 procenata manje stranih turista nego u istom periodu 2020.godine, što je posledica krize izazvane epidemijom korona virusa, ali su zimsku sezonu spasli domaći turisti, šaopštila je Turistička organizacija Srbije (TOS).i

U prvom mesecu 2021. godine u Srbji je ostvareno 449.331 noćenje, što je 35 odsto manje u odnosu na januar 2020, a 78 odsto tog broja, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 351.051 noćenje pripalo je domaćim turistima, precizira se u saopštenju.

Ukupno je u Srbiju tokom januara došlo 26.677 stranih turista, što je za čak 75 odsto manje u odnosu na januar prošle godine, dok je domaćih turista bilo 104.909, što je samo 8 odsto manje u odnosu na početak 2020. godine.

Domaći turisti najviše su boravili na planinama gde je ostvareno više od 60 procenata noćenja, zatim slede banje sa 17 procenata od ukupnpog broja noćenja.

Uprkos nepovoljnim uslovima za turizam zbog epidemije, zahvaljujući domaćim gositma turistička mesta na srpskim planinama imala su 16 odsto veću posećenost nego godinu dana ranije kada nije bilo posledica pandemije korona virusa, pokazuje statistika.

Domaći turisti najviše su boravili na Kopaoniku, zatim na Zlatiboru, u Beogradu, Vrnjačkoj Banji, na Divčibarama, Staroj planini, Sokobanji i Tari.

Pojedinačno posmatrano, Sokobanja je destinacija u Srbiji sa najvećim porastom broja noćenja domaćih turista, sa ostvarenih čak 33 odsto više noćenja u odnosu na isti period prethodne godine, navodi TOS.

Među stranim turistima Beograd je i dalje najomiljenija destinacija, a najveći broj ih je došao iz Kine, mada ih je bilo za trećinu manje nego proslog januara, slede turisti iz Turske, Rusije i Bosne i Hercegovine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Srbiji u januaru 35 odsto manje noćenja turista

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Mar.2021

U Srbiji je u januaru ove godine godine registrovano 449.331 noćenje turista, što je 35 odsto manje nego u januara prošle godine, objavila je danas Turistička organizacija Srbije (TOS).

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Srbija: U januaru 75 odsto manje stranih turista

Izvor: Capital.ba, 01.Mar.2021

BEOGRAD – U Srbiji je u januaru boravilo 26.677 stranih turista, što je za 75 odsto manje od istog mjeseca lani, dok je domaćih turista bilo 104.909, odnosno za osam odsto manje nego na početku 2020. godine, saopšteno je danas iz Turističke organizacije Srbije. Foto: Glas Srpske Stranih turista...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.