Izvor: Radio 021, 06.Dec.2020, 17:51

Vakcina protiv korone upućena u bolnice širom Britanije

Vakcina protiv virusa korona koju su proizvele američka kompanija Fajzer i nemačka Biontek upućena je u super-hladnim kontejnerima u bolnice širom Velike Britanije, dva dana pre početka najvećeg britanskog programa imunizacije u istoriji.

Očekuje se da će oko 800.000 doza vakcine biti na raspolaganju u utorak, kada vakcinacija treba da počne.

Prošle nedelje je Britanija prva odobrila upotrebu američko-nemačke vakcine, koja je prilikom ispitivanja pokazala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << efikasnost od 95 odsto.

Vakcinacija će se obavljati na pedesetak lokacija u Engleskoj, kao i u Škotskoj, Velsu i Severnoj Irskoj.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počela distribucija vakcina protiv korona virusa britanskim bolnicama

Izvor: Danas, 06.Dec.2020

Vakcina protiv korona virusa koju su razvile kompanije "Fajzer" i "Biontek" od danas se distribuira bolnicama širom Velike Britanije u specijalnim kontejnerima s niskom temperaturom.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.