VLADIKA STEFAN POTVRDIO! Patrijarh Irinej pozitivan na korona virus, oglasila se SPC

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Nov.2020, 22:19

VLADIKA STEFAN POTVRDIO! Patrijarh Irinej pozitivan na korona virus, oglasila se SPC

Patrijarh Irinej zaražen je korona virusom

- Danas je urađen test, Irinej je pozitivan. Test je urađen za svaki slučaj jer je bio u Crnoj Gori, preventivno. On je dobro, nema nikakvih simptoma, osim što je test pokazao da je pozitivan - potvrdio je vladika Stefan, vikarni episkop patrijarha Irineja.

- U sklopu redovne procedure testiranja, a nakon epidemiološke procene, učinjeno je PCR testiranje na SARS COV2 kojim je potvrđeno da je Njegova Svetost Patrijarh >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << srpski g. Irinej pozitivan bez simptoma i odličnog opšteg stanja. Njegova Svetost je hospitalizovan u COVID bolnici u Beogradu - navodi se u saopštenju SPC.

Podsetimo, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je sahranjen u kripti Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici. Patrijarh srpski irinej je služio liturgiju i opelo.

Takođe, patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej je kazao da je mitropolit Amfilohije tamo "gde ćemo svi jednog dana biti".

Istakao je da je Amfilohije u vrhu srpskog bogoslovlja našeg vremena.

- Svojim upokojenjem ostavlja prazninu, a posebno za rešenje problema crkve ovde u Crnoj Gori - rekao je Irinej.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.