Izvor: Radio 021, 17.Avg.2020, 07:42

VIDEO: U Madridu građani protestovali protiv nošenja maski, zabrane pušenja i drugih mera

Uz uzvike "Sloboda", u nedelju u Madridu je održan protest protiv obaveznog nošenja maski i drugih restrikcija uvedenih u cilju borbe protiv virusa korona.

Građani su se nakon poziva preko društvenih mreža okupili na Trgu Kolon u središtu glavnog grada Španije. Nosili su transparente na kojima je između ostalog pisalo "Virus ne postoji", "Maska ubija" i "Ne bojimo se".

Pilar Martin, 58-ogodišnja domaćica iz Saragose, rekla je da je došla na protest u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Madridu jer smatra da države preteruju s brojevima zaraženih kako bi suzile građanska prava.

"Teraju nas da nosimo maske, žele da nas zatvore. To su same laži", rekla je.

Mnogi okupljeni nisu nosili maske iako je to u Španiji obavezno.



Nošenje maski je najpre uvedeno početkom maja u javnom prevozu, ali je potom prošireno u zemlji u kojoj se broj umrlih približava 29.000.

Protesti su održani dva dana nakon što je španska vlada najavila nove restrikcije, među kojima zatvaranje disko klubova i zabranu pušenja tamo gde je nemoguće držati razmak od dva metra.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Protest zbog OBAVEZE NOŠENJA MASKI: Građani Madrida nezadovoljni zbog novih mera španske vlade (VIDEO)

Izvor: Blic, 17.Avg.2020

Više stotina ljudi okupilo se u Madridu na protestu zbog obaveze nošenja maski i drugih mera uvedenih radi sprečavanja širenja korona virusa.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.