VIDEO: U Madridu građani protestovali protiv nošenja maski, zabrane pušenja i drugih mera

Uz uzvike "Sloboda", u nedelju u Madridu je održan protest protiv obaveznog nošenja maski i drugih restrikcija uvedenih u cilju borbe protiv virusa korona.
Građani su se nakon poziva preko društvenih mreža okupili na Trgu Kolon u središtu glavnog grada Španije. Nosili su transparente na kojima je između ostalog pisalo "Virus ne postoji", "Maska ubija" i "Ne bojimo se".
 
Pilar Martin, 58-ogodišnja domaćica iz Saragose, rekla je da je došla na protest u Madridu jer smatra da države preteruju s brojevima zaraženih kako bi suzile građanska prava.
 
"Teraju nas da nosimo maske, žele da nas zatvore. To su same laži", rekla je.
 
Mnogi okupljeni nisu nosili maske iako je to u Španiji obavezno.
 
 
Nošenje maski je najpre uvedeno početkom maja u javnom prevozu, ali je potom prošireno u zemlji u kojoj se broj umrlih približava 29.000.
 
Protesti su održani dva dana nakon što je španska vlada najavila nove restrikcije, među kojima zatvaranje disko klubova i zabranu pušenja tamo gde je nemoguće držati razmak od dva metra.
  • Española

    17.08.2020 12:51
    Evo stizu kazne
    A upravo je najavljena rigorozna kazna za organizatore i ostale zbog krsenja propisa o maskama. Izgred, bio je i transparent protiv vakcina i 5g mreze.
  • Mario

    17.08.2020 10:22
    Da korona ima vecu smrtnost mislim da bi u ovoj pandemiji imali jedno lepo masovno prociscenje ludaka ...
  • miki

    17.08.2020 09:47
    debilana od države
    A u Srbiji za to vreme tupave ovce ćute i turaju glavu u pesak....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet