Izvor: Radio 021, 10.Avg.2020, 14:37

VIDEO: Pravi zaštitnu masku od zlata i dijamanata vrednu 1,5 miliona dolara

Izraelska draguljarska kompanija saopštila je da radi na najskupljoj masci protiv virusa korona na svetu, koja će biti od belog zlata i prekrivena dijamantima, a koštaće 1,5 miliona dolara.

Osamnaestokaratnu masku od belog zlata krasiće 3.600 belih i crnih dijamanata s efikasnim N99 filterima na zahtev kupca, saopštio je kreator maske Isak Levi.

Levi, vlasnik kompanije "Yven", rekao je da kupac ima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dva zahteva - da bude dovršena do kraja godine i da bude najskuplja. Drugi uslov, kazao je, bilo je najlakše ispuniti.

On je odbio da identifikuje kupca, ali je rekao da je to kineski biznismen koji živi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Sa svojih 270 grama težine, ona je skoro 100 puta teža od tipične zaštitne maske - i verovatno neće biti praktična za nošenje.



Autor: Fena

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

MASKA SKUPA KAO KRUNA: Milion i po dolara za zaštitu od korone, a evo čime će biti ukrašena (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Avg.2020, 12:34

Težiće 270 grama, i sigurno će privlačiti veliku pažnju...Čitav svet šeta pod maskama ne bi li se zaštitio od korona virusa. I dok su nam maske u početku smetale, ubrzo smo se navikli, pa se prema njima sada odnosimo kao prema modnom detalju. I dok većina nas razmišlja o nekom novom dezenu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.