Izvor: Radio 021, 22.Maj.2020, 10:04

VIDEO: Na Tajlandu liftove pozivaju nogom kako bi sprečili širenje virusa korona

Tržni centar u Bangkoku zamenio je dugmad za pozivanje lifta nožnim papučicama u nameri da spreči širenje virusa korona i pomogne kupcima da steknu osećaj sigurnosti kako bi se opustili i lakše donosili odluku da dođu u šoping, prenosi Bangkok post.

Kupci na trgu Sikon u Bangkoku bili su iznenađeni i zbunjeni kada su posle skoro tri meseca došli ponovo u tržni centar i videli pedale ispred liftova, ali i u kabini, a kada su shvatili čemu one služe, bili su zadovoljni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << odlukom menadžmenta jer više nije bilo potrebe da dodiruju rukama bilo šta u liftu.

"Sada nogom možemo da pozovemo lift, a kada uđemo, pritiskom na jednu od devet pedala biramo sprat na koji idemo", rekli su žitelji glavnog grada Tajlanda, gde su tržni centri i robne kuće otvorene pre šest dana.

Prote Sosotikul, potpredsednik kompanije "Sikon development", koja je vlasnik tržnog centra, kaže da su pedale mnogim ljudima pomogle da budu opušteniji i da ne misle da moraju da pritiskaju dugmad koja su svi već ispipali.

Odluka o otvaranju tržnih centara usledila je nakon više od dva i po meseca od zatvaranja, u okviru druge faze relaksacije mera jer je broj novih slučajeva virusa korona smanjen.

Na Tajlandu, zemlji koja ima 65 miliona stanovnika, evidentirano je 3.039 slučajeva zaraze i 56 smrtnih slučajeva.

U sredu je registrovan jedan novooboleli.



Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.