Izvor: Radio 021, 24.Mar.2020, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspostavljen novi kontakt centar za građane, sva pitanja o virusu korona

Vlada Srbije je danas uspostavila jedinstveni kontakt centar "Covid-19" na telefonu broj 19819, gde građani mogu dobiti savete i preporuke stručnjaka i kontaktirati nadležne stručne službe u celoj zemlji.

Vlada je saopštila da je radno vreme operatera u tom centru svaki dan od osam do 22, a informacije u vezi s virusom su dostupne neprekidno, 24 sata.

Pozivanje tog kontakt centra je besplatno za korisnike svih mreža, bilo da se radi o fiksnim ili mobilnim operatorima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Vlada je uspostavila i jedinstveni kontakt centar za pomoć starim osobama, telefon broj 19920.

Pozivanjem tog broja, građani se mogu obratiti za pomoć za nabavku namirnica, lekova i drugog u gradskim i opštinskim centrima u kojima se angažuju volonteri.

Pozivanje i tog broja je besplatno za korisnike svih mreža.

Za prijavljivanje volontera, Vlada je uspostavila nacionalnu platformu www.budivolonter.gov.rs.

To mogu biti svi koji ne spadaju u rizičnu grupu, a žele da pomognu, mogu se prijaviti popunjavanjem prijave na tom sajtu ili besplatnim pozivanjem kontakt centra "Covid-19" na broj 19819 svaki dan od osam do 22 sata.

Sve prijave će se proveravati, sa ciljem da se spreči i najmanja zloupotreba.

Kada nadležne službe odobre takvu prijavu, volontere će kontaktirati gradski i opštinski centri sa uputstvima i zadacima.

Platforma je realizovana uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Kontakt centar za republičke inspekcije radi od danas. Građani i privreda tu mogu da prijave nezakonito podizanje cena životnih namirnica, lekova, medicinskih sredstava i zaštitne opreme na broj 011/6350-322 ili putem sajta inspektor.gov.rs.

Operateri su na raspolaganju od devet do 16, a van radnog vremena moguće je ostaviti prijavu kao govornu poruku.

Taj kontakt centar pokrenula je Vlada u saradnji s Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave, Kancelarijom za IT i eUpravu, NALED-om i Jedinicom za podršku Koordinacionoj komisiji za inspekcijski nadzor, a uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Otvoren jedinstveni centar za prijavljivanje nepravilnosti tokom pandemije

Izvor: Danas, 25.Mar.2020, 16:25

Kako bi se sprečile neregularnosti na tržištu u vreme pandemije COVID-19 građani i privreda od danas mogu da prijave nezakonito podizanje cena životnih namirnica, lekova, medicinskih sredstava i zaštitne opreme jedinstvenom Kontakt centru za republičke inspekcije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.