Uspostavljen novi kontakt centar za građane, sva pitanja o virusu korona

Vlada Srbije je danas uspostavila jedinstveni kontakt centar "Covid-19" na telefonu broj 19819, gde građani mogu dobiti savete i preporuke stručnjaka i kontaktirati nadležne stručne službe u celoj zemlji.
Uspostavljen novi kontakt centar za građane, sva pitanja o virusu korona
Foto: Pixabay
Vlada je saopštila da je radno vreme operatera u tom centru svaki dan od osam do 22, a informacije u vezi s virusom su dostupne neprekidno, 24 sata.
 
Pozivanje tog kontakt centra je besplatno za korisnike svih mreža, bilo da se radi o fiksnim ili mobilnim operatorima.
 
Vlada je uspostavila i jedinstveni kontakt centar za pomoć starim osobama, telefon broj 19920.
 
Pozivanjem tog broja, građani se mogu obratiti za pomoć za nabavku namirnica, lekova i drugog u gradskim i opštinskim centrima u kojima se angažuju volonteri.
 
Pozivanje i tog broja je besplatno za korisnike svih mreža.
 
Za prijavljivanje volontera, Vlada je uspostavila nacionalnu platformu www.budivolonter.gov.rs.
 
To mogu biti svi koji ne spadaju u rizičnu grupu, a žele da pomognu, mogu se prijaviti popunjavanjem prijave na tom sajtu ili besplatnim pozivanjem kontakt centra "Covid-19" na broj 19819 svaki dan od osam do 22 sata.
 
Sve prijave će se proveravati, sa ciljem da se spreči i najmanja zloupotreba.
 
Kada nadležne službe odobre takvu prijavu, volontere će kontaktirati gradski i opštinski centri sa uputstvima i zadacima.
 
Platforma je realizovana uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).
 
Kontakt centar za republičke inspekcije radi od danas. Građani i privreda tu mogu da prijave nezakonito podizanje cena životnih namirnica, lekova, medicinskih sredstava i zaštitne opreme na broj 011/6350-322 ili putem sajta inspektor.gov.rs.
 
Operateri su na raspolaganju od devet do 16, a van radnog vremena moguće je ostaviti prijavu kao govornu poruku.
 
Taj kontakt centar pokrenula je Vlada u saradnji s Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave, Kancelarijom za IT i eUpravu, NALED-om i Jedinicom za podršku Koordinacionoj komisiji za inspekcijski nadzor, a uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.