Uputićemo neophodnu pomoć Srbiji u borbi protiv virusa korona : Direktor SZO razgovarao sa Dačićem

Izvor: Večernje novosti, 17.Mar.2020, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Uputićemo neophodnu pomoć Srbiji u borbi protiv virusa korona ": Direktor SZO razgovarao sa Dačićem

Generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adhan Gebrejezus izjavio je da će SZO uputiti neophodnu pomoć Srbiji, u skladu sa raspoloživim resursima BEOGRAD - Generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adhan Gebrejezus izjavio je da će SZO uputiti neophodnu pomoć Srbiji u borbi protiv korona virusa, u skladu sa raspoloživim resursima. On je u telefonskom razgovoru sa ministrom >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << spoljnih poslova Ivicom Dačićem rekao da je svetu danas više nego ikada neophodna solidarnost jer se radi o problemu koji pogađa sve i moguće ga je prevazići samo zajedničkim delovanjem. Dačić je u razgovoru pohvalio aktivnosti SZO u nastojanju da se pomogne svim državama koje su zahvaćene globalnom pandemijom virusa Covid 19, kao i na pomoći Organizacije Srbiji, posebno u vidu testova za detekciju virusa, što će biti od velike važnosti za sprečavanje rasta broja obolelih u našoj zemlji, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.On je upoznao generalnog direktora sa aktuelnom situacijom i aktivnostima koje Vlada Srbije preduzima u cilju zaštite svog stanovništva. Izrazio je bojazan da bi rast broja obolelih u narednom periodu mogao da dovede do nedostatka neophodne medicinske opreme, testova za detekciju virusa i deiznfekcionih sredstava i zamolio generalnog direktora da SZO Srbiji uputi neophodnu pomoć.Dačić i generalni direktor Gebrejezus, dugogodišnji prijatelji iz vremena kada je Gebrejzus bio ministar spoljnih poslova Etiopije, dogovorili su se da ostanu u stalnom kontatku kako bi uz pomoć i podršku Svetske zdravstvene organizacije, Srbija, kao i ostale pogođene zemlje u najbržem roku pobedile ovu opaku bolest. Nakon razgovora generalni direktor SZO se na svom Tviter nalogu zahvalio ministru Dačiću na pozivu i istakao da će SZO podržati Srbiju u borbi protiv korona virusa.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Portparol kineskog MSP: Stojimo čvrsto uz Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Mar.2020

Kina čvrsto stoji uz Srbiju u borbi protiv korona virusa, poručio je danas portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova i dodao da će ta zemlja u Srbiju poslati stručnjake i medicinsku opremu...Portparol kineskog ministarstva Geng Shuang rekao je da će Kina u Srbiju poslati maske, zaštitna...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.