UniCredit banka Srbija i GGF omogućavaju pristup srpskim preduzećima zelenom finansiranju u ...

Izvor: Beta, 06.Dec.2021, 16:10

UniCredit banka Srbija i GGF omogućavaju pristup srpskim preduzećima zelenom finansiranju u ...

UniCredit banka Srbija i Green for Growth fond (GGF) potpisali su danas ugovor o partnerstvu koje će uskoro obezbediti dostupnost kredita u iznosu od 1,76 milijardi dinara, kao podršku oporavku zelenih projekata u Srbiji usled krize izazvane pandemijom korona virusa.Kako je istaknuto, ovo partnerstvo predstavlja prvu dinarsku transakciju GGF-a u Srbiji.Njegovom realizacijom omogućava se poboljšavanje pristupa dinarskom finansiranju, jer osnažuje klijente UniCredit banke da investiraju u svoju budućnost bez izlaganja deviznom riziku koji bi mogao da negativno utiče na njihove novčane tokove."Zadovoljstvo nam je što jačamo svoje strateško partnerstvo sa Unikredit bankom Srbija, jednim od renomiranih lidera na tržištu. Dinarsko kreditiranje predstavlja ključnu komponentu odgovornog finansiranja, jer štiti klijente od deviznog rizika", kazao je član Upravnog odbora GGF fonda, Kristofer Nouls.On je naglasio da GGF, kao razvojni investicioni fond fokusiran na ublažavanje uticaja klimatskih promena i promovisanje održivog ekonomskog razvoja, "želi da doprinese većem kreditiranju u domaćoj valuti u Srbiji i celom regionu". Podseća se da su UniCredit banka Srbija i GGF 2016. godine započeli partnerstvo sa ciljem finansiranja projekata obnovljivih izvora energije i stambenih kredita za kupovinu stanova u energetski efikasnim zgradama. Istaknuto je da je UniCredit banka, jedna od najznačajnijih banaka u Srbiji, ujedno i članica uspešne pan-evropske ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

UniCredit banka Srbija i GGF omogućavaju pristup srpskim preduzećima zelenom finansiranju u dinarima

Izvor: Beta Video, 06.Dec.2021

BEOGRAD - UniCredit banka Srbija i Green for Growth fond (GGF) potpisali su danas ugovor o partnerstvu koje će uskoro obezbediti dostupanost kredita u iznosu od 1,76 milijardi dinara, kao podršku oporavku zelenih projekata u Srbiji usled krize izazvane pandemijom korona virusa. (pokrivalice)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.