Udruženje banaka najavilo donaciju zdravstvenom sistemu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2020, 15:49

Udruženje banaka najavilo donaciju zdravstvenom sistemu

Udruženje banaka Srbije (UBS) danas obeležava 99 godina postojanja, a generalni sekretar udruženja Vladimir Vasić izjavio je da će zdravstvenom sistemu Srbije biti poklonjena sredstva planirana za tradicionalnu proslavu koja nije održana zbog epidemije korona virusa.

U video poruci, Vasić je rekao da je u ovoj godini bankarski sektor Srbije bio podrška merama Vlade, Ministarstva finansija i Narodne banke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbije.

"U uslovima pandemije bankarski sektor pokazuje da je stabilan i likvidan i da je kao takav uvek tu za građane i privredu i državu", rekao je Vasić.

Naveo je da su 2020. obeležila dva moratorijuma na obavezu prema bankama i garantna šema kao podrška preduzećima, čija je ukupna vrednost veća od pet milijardi evra.

Vasić je rekao da su u uslovima pandemije i vanrednog stanja banke omogućile redovno obavljanje platnog prometa, isplatu penzija u posebnim uslovima i redovno kreditiranje stanovništva i privrede.

S obzirom na situaciju u kojoj se našao ceo svet zbog pandemije korona virusa, on kaže da je ovu godinu obeležila ubrzana digitalizacija i rast svih oblika bezgotovinskog plaćanja, onlajn i mobilnog bankarstva i implementacije inovativnih digitalnih usluga.

"Sve ove aktivnosti pratilo je UBS sa svojim članicama. Bez obzira koliko teška, iza nas je uspešna godina", rekao je Vasić.

U sledećoj godini, navodi, izazov za sve biće da se održi ekonomska stabilnost, da se radi na oporavku privrede, očuvanju i rastu standarda i finansijske sigurnosti građana.

"Uloga banaka u ovome je veoma bitna", rekao je Vasić i naveo da se u idućoj godini očekuje nastavak ubrzane digitalizacije bankarskih usluga.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.