Izvor: Radio 021, 09.Jun.2020, 08:43

Učenik škole u Beogradu zaražen virusom korona

Jedan učenik Osnovne škole "Vladimir Rolović" na Petlovom brdu u Beogradu pozitivan je na virus korona.

On je prisustvovao pripremnoj nastavi za prijemni ispit iz srpskog jezika i bio u kontaktu sa vršnjacima.

Ovu informaciju podelila je majka jednog od učenika koji je, zajedno sa pozitivnim dečakom, prisustvovao pripremi.

"Nakon što je priprema završena, rečeno nam je da je jedan od učenika pozitivan na virus >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << korona. I njegova majka je zaražena i smeštena u bolnicu. Iz škole su nas obavestili da će sva deca koja su bila u kontaktu sa zaraženom osobom morati da budu testirana, kao i da im neće biti dozvoljeno da izađu na prijemni ispit dok ne budu imali negativan test. Pokušali smo da testiramo decu, ali nam je rečeno da danas to nije moguće učiniti", rekla je majka za Blic.

Informaciju da je učenik pozitivan na virus potvrdila je direktorka škole Marija Čekanović i rekla da će se prijemni ispit održati u redovnom terminu.

"Jedan učenik i njegova majka pozitivni su na virus korona. Što se tiče prijemnog ispita, on će se održati 17. juna, a trenutno se ispituju svi kontakti koje je zaraženi učenik imao", kratko je rekla direktorka.

Autor: Blic

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

KORONA UŠLA U BG ŠKOLU! Direktorka: Učenik 8. razreda dolazio na pripremu mature, nije imao simptome

Izvor: Kurir, 09.Jun.2020

Marija Čekanović, direktorka Osnovne škole "Vladimir Rolović" u Beogradu, u kojoj je zaražen jedan učenik 8. razreda škole izjavila je da je preporuka da se testiraju svi njegovi kontakti  

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.