UZNEMIRUJUĆI PODACI: Za 15 dana u SAD zabeleženo maltene 100.000 dece zaražene virusom korona

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2020, 13:38

UZNEMIRUJUĆI PODACI: Za 15 dana u SAD zabeleženo maltene 100.000 dece zaražene virusom korona

Gradonačelnik Njujorka najavio povratak najmlađih u školske klupe

Gotovo 100.000 dece u SAD bilo je pozitivno na testu na korona virus u drugoj polovini jula, pokazuju podaci Američke akademije za pedijatriju.

U poslednje dva sedmice jula na korona virus bilo je pozitivno nešto više od 97.000 dece. U SAD trenutno ima više od >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pet miliona zaraženih, a više od 338.000 su deca.

Doktorka Tina Hartert sa Univerziteta Vanderbilt izrazila je nadu da će pojačano testiranje dece pomoći u određivanju njihove uloge u prenošenju virusa.

U Njujorku, američkom gradu sa najvećim školskim sistemom, gradonačelnik Bil de Blazio najavio je povratak dece u školske klupe.

- Prvo moramo zaštititi zdravlje, a onda obrazovati decu - rekao je De Blazio.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Skoro 100.000 dece pozitivno na Kovid u drugoj polovini jula

Izvor: VOA, 10.Avg.2020

Broj zaraženih od koronavirusa u Sjedinjenim Državama premašio je pet miliona - što je daleko više od bilo koje druge zemlje u svijetu. Preminulo je najmanje 162.000 Amerikanaca, a ponovo je pet dana zaredom registrovano više od 1.000 smrtnih slučajeva dnevno. Na Kovid 19 je pozitivan i sve veći...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.