USKORO NEĆE BITI MESTA NA GROBLJIMA: Pandemija koronavirusa odnela nezampaćen broj života

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jan.2021, 12:08

USKORO NEĆE BITI MESTA NA GROBLJIMA: Pandemija koronavirusa "odnela" nezampaćen broj života

Pandemija korona virusa je prošle godine dovela do znatnog rasta broja umrlih, a ujedno je smanjila i životni vek u Austriji

.

U prošloj godini je u Austriji umrlo 90.123 osoba, za 11 odsto više nego u proseku proteklih pet godina, ukazuje Statistički zavod Austrije.

Pored toga smanjen je i prosečni životni vek građana, u poređenju sa 2019. za pola godine. Životni vek muškaraca je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sada na 78,9 godina, a za žene na 83,7 godina.

- Vakcinacijom i savladavanjem pandemije može se pretpostaviti da će se životni vek građana srednjeročno ponovo kretati uzlaznom putanjom - rekao je direktor Statističkog zavoda Austrije Tobias Tomas.

Sličan broj umrlih zabeležen je poslednji put 1983.godine, kada je preminula 93.041 osoba.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Pivo se ne pije pre podne – katanac na pogonima mnogih proizvođača

Izvor: RTS, 14.Jan.2021

Među mnogobrojnim proizvođačima kojima je pandemija koronavirusa zakočila poslovanje su mali, nezavisni proizvođači piva. Zanatska proizvodnja piva pre virusa bila je na uzlaznoj putanji, ali je protekle godine više od 20 odsto nijh stavilo katanac na svoje pogone. Gubici su im, procenjuju,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.