U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji i danas bez novih slučajeva korona virusa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2020, 22:17

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji i danas bez novih slučajeva korona virusa

U većinski srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji u prethodna 24 sata nije bilo novih slučajeva zaraze korona virusom, a jedna osoba iz Leposavića je izlečena.

Do danas je ukupno obolelo 116 lica, izlečeno je 105, a 10 osoba je preminulo, navodi se u dnevnom izveštaju o situaciji na Kosovu i Metohiji koji je na instagramu objavio direktor Kancelarije za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Poslednja registrovana obolela osoba smeštena je u KBC Kosovska Mitrovica.

U poslednja 24 sata nije bilo testiranja u opštinama Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić.

U opštini Vitina Kancelarija za KiM je obezbedila higijenska sredstva za ambulante u Klokotu i Vrbovcu.

"Za 25 albanskih socijalno ugroženih porodica u selima Klokot i Mogila povodom predstojećeg praznika Bajrama obezbedili smo i podelili pakete sa hranom, higijenskim sredstvima i brašnom", rekao je Đurić.

On je dodao da su u opštinama Istok i Novo Brdo obezbeđeni i podeljeni lekovi.

"U opštini Kosovska Kamenica obezbedili smo i podelili lekove za 116 lica i pakete sa hranom i higijenskim sredstvima za socijalno ugrožene porodice i medicinski materijal i zaštitnu opremu za ambulante. U opštini Leposavić lekovima smo snabdeli 89 lica i veći broj porodica osnovnim životnim namirnicama", naveo je Đurić.

Rektor Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici Zdravko Vitošević izjavio je da se za dve nedelje očekuje početak redovne nastave i polaganje ispita.

Na teritoriji KiM registrovan je još 21 slučaj korona virusa, tako da je ukupan broj obolelih od početka pandemije porastao na 1.025, saopšteno je večeras iz insttituta za javno zdravlje u Prištini.

Pozitivni slučajevi su slučajevi kontakta iz opština Prizren (19) i Suva Reka (2), prenelo je Kosovo onlajn.

Iz instituta navode i da je danas izlečeno 10 pacijenata, čime je ukupan broj izlečenih 782.

Na KiM je od početka pandemije registrovano i 29 smrtnih slučajeva povezanih sa korona virusom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Đurić: U srpski sredinama i danas bez novih slučajeva korona virusa

Izvor: Blic, 22.Maj.2020

U većinski srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji u prethodna 24 sata nije bilo novih slučajeva zaraze korona virusom, a jedna osoba iz Leposavića je izlečena.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.