U naredna dva mjeseca razmatranje mogućnosti povećanja plata prosvjetarima

Izvor: Capital.ba, 14.Apr.2021, 14:04

U naredna dva mjeseca razmatranje mogućnosti povećanja plata prosvjetarima

BANJALUKA – Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da će u naredna dva mjeseca biti razmotrena mogućnost povećanja plata prosvjetnim radnicima, u skladu sa stavovima sindikata i Vlade Srpske. izvor: Infoveza Trivićeva je napomenula da se razmatra mogućnost o povećanju plata, ne samo u prosvjeti, nego i u drugim djelatnostima u Republici Srpskoj. “U kontinuitetu sarađujemo sa Sindikatom obrazovanja i kulture Srpske, te smo i u protekle tri godine radili >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << na povećanju plata u obrazovanju, ali zbog pandemije virusa korona nismo o tome odlučivali, dok se ne steknu potrebni uslovi”, rekla je Trivićeva novinarima u Banjaluci. Kada je riječ o nastavi za srednjoškolce koja se trenutno odvija onlajn, Trivićeva je rekla da će Republički štab za krizne situacije krajem sedmice razmatrati da li su stvoreni uslovi da se srednjoškolci vrate u školske klupe. “To će biti jedan od prijedloga Ministarstva prosvjete i kulture, te ćemo, uz konsultacije sa strukom, donijeti konačnu odluku”, rekla je Trivićeva. Govoreći o zahtjevu Sindikata da bude smijenjen direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović, Trivićeva je rekla da su zaključci Sindikata u vezi sa tim poslati Odboru za kadrovska pitanja, koji je nadležan za ispitivanja i procedure oko imenovanja, te da je resorno ministarstvo uradilo šta je u njegovoj nadležnosti. Srna Чланак U naredna dva mjeseca razmatranje mogućnosti povećanja plata prosvjetarima се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

PRIMANJA PROSVETNIH RADNIKA Trivić: U naredna dva meseca razmotrićemo mogućnost povećanja plata

Izvor: Blic, 14.Apr.2021

Ministar prosvete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da će u naredna dva meseca biti razmotrena mogućnost povećanja plata prosvetnim radnicima, u skladu sa stavovima sindikata i Vlade Srpske.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.