Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
PRIMANJA PROSVETNIH RADNIKA Trivić: U naredna dva meseca razmotrićemo mogućnost povećanja plata

PRIMANJA PROSVETNIH RADNIKA Trivić: U naredna dva meseca razmotrićemo mogućnost povećanja plata

Ministar prosvete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da će u naredna dva meseca biti razmotrena mogućnost povećanja plata prosvetnim radnicima, u skladu sa stavovima sindikata i Vlade Srpske.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

Trivićeva je napomenula da se razmatra mogućnost o povećanju plata, ne samo u prosveti, nego i u drugim delatnostima u Republici Srpskoj, piše Srpskainfo.

– U kontinuitetu sarađujemo sa Sindikatom obrazovanja i kulture Srpske, te smo i u protekle tri godine radili na povećanju plata u obrazovanju, ali zbog pandemije virusa korona nismo o tome odlučivali, dok se ne steknu potrebni uslovi – rekla je Trivićeva novinarima u Banjaluci.

Kada je reč o nastavi za srednjoškolce koja se trenutno odvija onlajn, Trivićeva je rekla da će Republički štab za krizne situacije krajem sedmice razmatrati da li su stvoreni uslovi da se srednjoškolci vrate u školske klupe.

Pročitajte još

– To će biti jedan od predloga Ministarstva prosvete i kulture, te ćemo, uz konsultacije sa strukom, doneti konačnu odluku – rekla je Trivićeva.

Govoreći o zahtevu Sindikata da bude smenjen direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović, Trivićeva je rekla da su zaključci Sindikata u vezi sa tim poslati Odboru za kadrovska pitanja, koji je nadležan za ispitivanja i procedure oko imenovanja, te da je resorno ministarstvo uradilo šta je u njegovoj nadležnosti.