U kikindskoj bolnici 60 kovid pacijenta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2020, 18:14

U kikindskoj bolnici 60 kovid pacijenta

Na teritoriji grada Kikinde i okolnih mesta trenutno su aktivna 1233 slučaja korona virusa - podaci su nadležnog Zavoda za javno zdravlje.

U kikindskoj Opštoj bolnici hospitalizovano je 60 kovid pozitivnih pacijenata. Na žalost, u protekla 24 sata od posledica korone preminule su dve osobe. Kako saznajemo, u toj zdravstvenoj ustanovi trenutno je 27 lekara i medicinskih radnika pozitivno na kovid 19.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Ne smanjuje se priliv pacijenata u kovid ambulantama kikindskog Doma zdravlja. Na dva punkta, u ulici Svetosvaksoj 53 i u ambulanti na mikronaselju, zbog respiratornih tegoba i povišene temperature dnevno se na pregled javi preko 200 pacijenata. Podsećamo, ambulanta u Svetosavkoj ulici od juče je isključivo u kovid režimu, a pored prvih pregleda, u tom objektu kikindskog Doma zdravlja obavljaju se i kontrolni pregledi.

Tokom novembra, u kovid ambulanti Dečjeg i Školskog dispanzera obavljeno je 1298 pregleda. Urađena su 104 serološka testa, a 47 dece je pozitivno. Deca su različitog uzrasta – od dvomesčne bebe, pa do najčešće učenika viših razreda osnovnih škola, odnosno srednjoškolaca

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.