Izvor: Radio 021, 05.Jul.2020, 09:17

U jednom danu više od 30 hospitalizovanih na infektivnoj klinici KCV, četvoro na respiratorima

Ukupno 139 pacijenata obolelih od virusa korona trenutno se leči u Kliničkom centru Vojvodine, što je značajan rast novoobolelih koji su hospitalizovani poslednjih dana.

Od ovog broja, četvoro obolelih nalazi se na respiratoru.  

U poslednja 24 časa u Klinički centar Vojvodine primljen je 31 pacijent sa virusom korona, navode u ovoj ustanovi, koja zbrinjava obolele iz Vojvodine. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

"U cilju sprečavanja zarazne bolesti COVID-19 i preduzimanja svih preventivnih mera i postupaka širenja virusa, zaštite zdravlja i bezbednosti stanovništva, podsećamo da obavezna preventivna mera podrazumeva nošenje zaštitnih maski u gradskom, prigradskom i međumesnom saobraćaju, a preporučuje se nošenje maski u svim zatvorenim prostorima. Osim ovih preporuka, neophodno je održavanje odgovarajuće distance, kao i redovno pranje i dezinfekcija ruku", navode u Kliničkom centru Vojvodine.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković najavio je otvaranje još dve klinike za prihvat eventualno većeg broja obolelih građana i evidentirao Vrbas kao potencijalno žarište.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.