Izvor: Radio 021, 12.Jun.2020, 16:06

U domovima za stare i socijalnim ustanovama 117 korisnika zaraženo koronom

U 13 ustanova socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domova za smeštaj odraslih i starih u Srbiji, korona virusom je inficirano 117 korisnika i 31 zaposleni, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Prisustvo virusa potvrđeno je u gerontološkim centrima u Knjaževcu i "Jelenac" u Aleksincu, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu i Stacionaru za decu i omladinu sa autizmom Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ometene u razvoju u Beogradu.

Inficiranih ima i u domovima za smeštaj odraslih i starijih "Stara pruga" na Umci, "Doživeti stotu", "Miljakovački vinogradi", "Nada" i "Holiday house lux" u Beogradu, kao i domovima "Radost" i "S.Nikola" u Negotinu.

Među ustanovama u kojima je potvrđeno prisustvo infekcije su i domovi za smeštaj odraslih i starijih "Mass Green House" u Petrovaradinu i "Gardoš" u Zemunu. Od početka epidemije je izlečeno 518 korisnika ustanova socijalne zaštite i 192 zaposlena.

"Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji", piše u saopštenju.

Dodaje se da na osnovu rešenja Ministarstva rada, domovi "Doživeti stotu", "Stara pruga" i "Radost" više ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Ministar Zoran Đorđević posetio borski Dom za stare Vila Katarina

Izvor: Bor030.net, 13.Jun.2020, 14:07

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević prilikom današnje posete Boru obišao je Dom za stare Vila Katarina koji je, istakao je, jedan od boljih u Srbiji. Nastavljajući obilazak ustanova socijalnе zaštitе za smеštaj korisnika na tеritoriji Rеpublikе Srbijе,...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.