U bolnicama na jugu preminula 3 pacijenta sa potvrđenim kovidom, u Srbiji 1.578 novoobolelih

Izvor: JužneVesti.com, 18.Jan.2021, 18:19

U bolnicama na jugu preminula 3 pacijenta sa potvrđenim kovidom, u Srbiji 1.578 novoobolelih

Još 21 osoba preminula je u Srbiji u poslednja 24 sata od posledica korona virusa, poslednji su podaci Ministarstva zdravlja, a od toga je jedan bio pacijent niškog Kliničkog centra, jedan Zdravstvenog centra u Vranju i jedan Opšte bolnice u Pirotu. Od juče do danas testirano je 9.040 građana, a od kovida je novoobolelo 1.578 ljudi.

Iz Kliničkog centra u Nišu saopštavaju da je hospitalizovano 218 pacijenata, a od toga 174 pozitivna na kovid, dok su 4 na respiratoru >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i teškom opštem stanju.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, 1 pacijent, sa potvrđenim kovidom je preminuo - navode iz KC Niš.

U kovid bolnici Zdravstvenog centra u Leskovcu trenutno je na lečenju 90 pacijenta, a 48 je pozitivnih na kovid.

U Vranju, gde je u poslednja 24 sata od posledica virusa korona preminula jedna osoba, hospitalizovano je 120 ljudi, a virus potvrđen kod 106 pacijenata.

U dane vikenda u kovid ambulanti Doma zdravlja Pirot obavljeno je ukupno 138 pregleda, od kojih 30 prvih i 108 kontrolnih. Postepeno se smanjuje broj hospitalizovanih bolesnika i smrtnih ishoda. U Opštoj bolnici Pirot leče se 22 bolesnika - 12 iz Pirota, 3 iz Dimitrovgrada, 5 iz Babušnice, 2 iz Bele Palanke - saopštavaju iz Zavoda za javno zdravlje u Pirotu.

U poslednja 24 sata u Pirotskom okrugu registrovana su 23 novoobolela od kovida - 10 iz Pirota, 23 iz Dimitrovgrada, 6 iz Babušnice, 4 iz Bele Palanke.

U Srbiji se trenutno u bolnicama od kovida leče 5.214 ljudi, a na respiratorima su 182 osobe.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.