U prokupačkoj Bolnici 44 pacijenata, 3 preminula tokom vikenda

Izvor: JužneVesti.com, 18.Jan.2021, 10:45

U prokupačkoj Bolnici 44 pacijenata, 3 preminula tokom vikenda

Tokom vikenda na Infektivnom odeljenju prokupačke Bolnice hospitalizovana su 44 pacijenta sa simptomima virusa korona, a kod njih 35 je potvrđeno da su inficirani. Preminula su 3 pacijenta, dok je jedan transportovan u niški Klinički centar zbog pogoršanog zdravstvenog stanja.

U dve kovid ambulante prokupačke Bolnice pregledano je oko 100 pacijenata sa simptomima respiratornih infekcija.

Hospitalizovani pacijenti su sa bronhopneumonijom i srednje teškom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kliničkom slikom. Na kiseoničkoj potpori trenutno je 32 pacijenta i svi su pod 24-satnim nadzorom lekara i medicinskog osoblja – kažu u prokupačkoj Bolnici.

U kuršumlijskom Domu zdravlja, gde se takođe rade testiranja na koronu u Topličkom okrugu, od 70 pregledanih osoba, na prisustvo korone testirana su 22 pacijenta, od kojih je kod 7 potvrđeno da su pozitivni na ovaj virus.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Novosađanka na koju je pala ledenica podlegla povredama

Izvor: 021info.rs, 18.Jan.2021

Četrdesetogodišnja G. V, kojoj je ledenica pala na glavu četvrtak, tokom vikenda je podlegla povredama, javlja Blic. Kako navodi list, ona do petka popodne nije imala tegobe i nije se javila lekaru. Međutim, u subotu oko 17 sati žena se onesvestila i zbog pogoršanja zdravstvenog stanja hitno...

Nastavak na 021info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.