U Vršcu pritvorene 43 osobe zbog nepoštovanja mere samoizolacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Mar.2020, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Vršcu pritvorene 43 osobe zbog nepoštovanja mere samoizolacije

U tri pritvorske jedinice, u Vršcu, Požarevcu i Pirotu, trenutno ima 90 ljudi koji su prekršili meru samoizolacije. Najviše ih je u Vršcu – njih 43.

Vršačko odeljenje Kazneno-popravnog zavoda Pančevo – ponovo je u funkciji, ovoga puta kao pritvorska jedinica za lica koja su prekršila meru obavezne samoizolacije nakon povratka iz inostranstva, zbog sprečavanja širenja zaraze novim korona virusom. Od nešto više od 60 kreveta, zauzeto je već 43, a kako je objekat >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Vršcu prvi počeo da se puni – ovde su lica iz čitave zemlje, objašnjava rukovodilac pritvorske jedinice Aleksandar Patrić.

„Lica su iz Šapca, Loznice, Kikinde, Vršca, Pančeva, Smedereva, Sombora, Zrenjanina – praktično iz čitave Srbije. Tu su i nalaze se u klasičnim pritvorskim uslovima, svi su pregledani od strane zavodskog lekara, i niko od njih nema simptome korona virusa. U ovom trenutku, njima se meri temperatura, ko god se požali na bilo kakve tegobe, zavodski lekar je tu da odmah reaguje, a lice će istog momenta biti izolovano“, navodi Patrić.

Zbog toga, napominju u pritvorskoj jedinici u Vršcu, nema razloga za bilo kakav strah i paniku, ali se apeluje na građane da slede preporuke Vlade Republike Srbije i ispoštuju mere obavezne izolacije i samoizolacije:

„Prvo ćete pomoći sebi i svojim porodicama, a pomoći ćete i nama, koji danima nismo videli svoje porodice. Verujte mi, mnogo je bolje da vreme provodite sa svojima, u kućama i stanovima, nego u pritvorskim uslovima“, ističe Patrić.

Lica koja su prekršila meru obavezne samoizolacije i koja su smeštena u pritvor, mogu u njemu ostati do 30 dana, nakon čega sudovi odlučuju o daljim merama – da li se lica vraćaju kući, ili im se izriče odgovarajuća kazna. Podsetimo, za kršenje ovih mera predviđene su kazne od 150 hiljada dinara ili 3 godine zatvora.

Osim u Vršcu, pritvorske jedinice nalaze se i u Požarevcu, gde je za sada pritvoreno 27 lica, i u Pirotu gde ih je do danas 20.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.