U TEKSASU 85 BEBA POZITIVNO NA KORONA VIRUS: Još nisu proslavile ni prvi rođendan, molim vas, pomozite nam

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jul.2020, 20:52

U TEKSASU 85 BEBA POZITIVNO NA KORONA VIRUS: "Još nisu proslavile ni prvi rođendan, molim vas, pomozite nam"

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti upozorava da podaci pokazuju da bi deca mlađa od 12 meseci mogla imati teže simptome

U Teksasu, u jednom od 254 okruga, 85 beba mladijh od 12 meseci pozitivno je na koronavirus, prenose američki mediji.

- Te bebe još nisu proslavile ni prvi rođendan. Molim vas, pomozite nam da zaustavimo širenje virusa - rekla je Anet Rodrigez, direktorka zadužena za javno zdravlje u okrugu Nueses koji ima nešto više od 300.000 stanovinika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
u poređenju sa onim od kojih bi obolela starija deca.

Rodrigez je podsetila da je Teksas koji ima 29 miliona stanovnika, među ugroženijim saveznim američkim državama, te da je broj obolelih u porastu od sredine juna, a nakon što je zemlja, zajedno sa Floridom, Arizonom i Oklahomom prerano ukinula mere.

Samo u četvrtak registrovano je 15.000 novih slučajeva.

Lokalni mediji navode da je od korona virusa umro i šestomesečni dečak, kako tvrdi medicinski inspektor okruga Adel Šaker.

Skoro 326.000 Tekšsana testirano je pozitivno na virus, a više od 3.864 je umrlo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.