U Srpskoj 22 nova slučaja, ukupno 842, još jedna žrtva virusa, ukupno 35

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Maj.2020, 10:14

U Srpskoj 22 nova slučaja, ukupno 842, još jedna žrtva virusa, ukupno 35

U poslednja 24 sata u Republici Srpskoj potvrđena su 22 nova slučaja oboljevanja od korona virusa, što je broj zaraženih povećalo na 8242. 

Novooboleli su potvrđeni među 638 testiranih uzoraka, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Reč je o 14 osoba muškog i osam ženskog pola.

Jedan muškarac je mlađe životne dobi, četiri muškarca su srednje i devet muškaraca je starije životne dobi. Četiri žene su srednje životne dobi i četiri su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << starije.

Kod sedam osoba je utvrđeno da se radi o bliskom kontaktu sa licima kod kojih je ranije potvrđeno prisustvo novog virusa korona, dok kod ostalih nije mogla da se navede jasna epidemiloška veza sa pozitivnim slučajem.

Testirano je ukupno 12 osoba koje borave i rade u domovima za starija lica iz Modriče, Kneževa i Banjaluke, a novi virus korona potvrđen je kod jednog zaposlenog u domu za starija lica u Kneževu, gde su ranije potvrđena pozitivna lica.

U okviru aktivnog nadzora u protekla 24 časa testirano je i još 93 zdravstvena radnika iz Banjaluke, Bijeljine, Teslića, Dervente, Doboja, Laktaša, Gradiške, Kozarske Dubice, Trebinja, Mrkonjić Grada, Zvornika, Ugljevika, Kotor Varoši, Prnjavora, Istočnog Sarajeva, čiji nalazi su negativni.

Takođe, testirano je ukupno 121 osoba iz lokalnih karantina ili objekata za izolaciju i ti nalazi su takođe negativni.

Još jedna žrtva virusa, ukupno 35

U protekla 24 sata u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske preminuo je jedan muškarac kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog korona virusa, saopšteno je iz te medicinske ustanove.

Reč je o muškarcu (74) iz Gradiške, koji je imao više udruženih oboljenja.

U Odeljenju intenzivne nege "Covid 19" je lečen od 29. aprila.

Inače, u Srpskoj je ukupno preminulo 35 osoba od virusa korona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Još jedna žrtva virusa korona u Republici Srpskoj : Preminuo muškarac iz Gradiške

Izvor: Večernje novosti, 01.Maj.2020

U protekla 24 časa u Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske preminuo je jedan pacijent kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona U protekla 24 časa u Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.