U Sremu povoljnija epidemiološka situacija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2021, 15:16

U Sremu povoljnija epidemiološka situacija

U Sremskom okrugu epidemiološka siutacija je i dalje vanredna, ali je primećen pad broja novoobolelih od korona virusa u svim opštinama u Sremskom okrugu izuzev Stare Pazove i Pećinaca. Ukupno aktivnih slučajeva u Sremu je 519.

Epidemiološka situacija u Sremskom okrugu je nešto povoljnija u odnosu na prethodni period, rečeno je na danas održanoj sednici Štaba za vanredne situacije Grada Sremska Mitrovica. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << U većini opština je zabeležen pad broja novoobolelih od virusa kovid 19, ali je situacija i dalje ocenjena kao vanredna.

Iz sremskomitrovačkog Doma zdravlja ističu da u gradu na Savi vlada velika zainteresovanost za vakcinacijom, da se ista obavlja bez problema, kao i da su obezbeđene dovoljne doze vakcina za sve one koji su iskazali želju da je prime. U Sremsku Mitrovicu stigle su i prve doze Astra Zeneka vakcine.

Ukupan broja aktivnih slučajeva na korona virus u Sremu je 519, od toga po jedinicama lokalne samouprave taj broj je sledeći:

Sremska Mitrovica - 117 lice

Stara Pazova - 173 lica

Ruma - 71 lica

Inđija - 68 lica

Irig - 8 lica

Šid - 43 lice

Pećinci - 39 lica

Direktor Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici dr Dragan Malobabić je takođe na sednici Štaba ocenio trenutnu epidemiološku situaciju kao povoljniju u odnosu na prethodni period, te izrazio nadu da će se broj pacijenata u bolničkom Kovid centru smanjivati i narednih dana.

U prethodnih sedam dana na teritoriji okruga Srema na prisustvo virusa kovid 19 testirano je ukupno 1.407 lica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Situacija se drastično pogoršava: Korona preti da parališe Francusku, kritično u 10 regiona

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2021

Region Primorskih Alpi oko Nice u ponedeljak je najavio delimično "zaključavanje" tokom naredna dva vikenda...Situacija sa kovid-19 je zabrinjavajuća u oko 10 francuskih regionalnih departmna, uključujući podrucje Pariz-Il de Frans oko glavnog grada, a vlada je spremna da preduzme dodatne mere za...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.