U Srbiji novih 7 žrtava korone, u Nišu zvanično 90 zaraženih, 36 pušteno sa bolničkog lečenja

Izvor: JužneVesti.com, 06.Apr.2020, 17:02

U Srbiji novih 7 žrtava korone, u Nišu zvanično 90 zaraženih, 36 pušteno sa bolničkog lečenja

Prema podacima nacionalnog Kriznog štaba u poslednja 24 sata u Srbiji je umrlo je 7 ljudi koji su imali korona virus. Testirane su 1.192 osobe, a pozitivno je bilo je 292. U Nišu zvanično ima 90 zaraženih, a 36 je otpušteno sa bolničkog lečenja.

Presek po ostalim gradovima pokazuje da je 25 zaraženih u Vranju, 19 u Surdulici, a 11 u Pirotu, saopštio je član Kriznog štaba doktor Predrag Kon. Ipak, podaci >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Zavoda za javno zdravlje iz Pirota pokazuju da tamo ima 14 obolelih.

Ipak, ovi geografski kovid podaci, kako su rekli iz kriznog štaba odnose se na testiranja od pre 2 dana.

Na današnjoj konferenciji saopšteno je da su nove žrtve korona virusa u Srbiji 3 muškarca i 4 žene, pa “crni kovid bilans” na teritoriji Srbije do sada iznosi 58.

Povećao se i broj testiranih, 1.192 za poslednja 24 sata, a i dalje se pominje “masovno testiranje” najavljeno pre 2 nedelje.

Povećava se broj testiranih iz dana u dan. Zadovoljan sam, ali očekujem da se podigne na 1.500 ove nedelje, itekako ima razloga da to radimo, da bismo sve znali. Ono što je jako bitno je da su većina sa blažim simptomima, ali ne bih da prejudiciram. Apsolutno se razmišlja da se pređe na što šire testiranje - rekao je dr Kon.

Plan je, dodao je, 4.500 dnevno testiranih.

U Nišu je 36 otpušteno sa bolničkog lečenja, saopštiio je Kon, ali nisu svi pušteni kući. jer čekaju i drugi negativni nalaz. Prema podacima KC Niš, 47 pacijenata sa kovidom je hospitalizovano u Nišu do danas.

Inače, u Srbiji je na respiratoru 101 pacijent, a stopa smrtnosti od kovida je 2,63 %. Ukupan broj registrovanih slučajeva kovida 19 u Srbiji je 2.200, od testiranih 8.552 građana.

Sve o korona virusu na jugu Srbije, možete čitati ovde.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.