Izvor: Radio 021, 08.Apr.2020, 20:43

U Srbiji bez posla ostalo više od tri i po hiljade radnika

U Srbiji je zbog virusa korona bez posla ostalo 3.509 radnika, koliko ih se do sada prijavilo na biro za zapošljavanje, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević.

"Očekujem da će taj broj rasti, ali usporeno, posebno posle vladinih mera", naveo je Đorđević za RTS, govoreći o otpuštanju radnika u vreme epidemije koronavirusa.

On je rekao da je taj broj u isto vreme prošle godine bio veći, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i u odnosu na januar i februar ove godine.

Prema njegovim rečima, najavljena ekonomska pomoć države privredi je dosta uticala da se ti brojevi smanje.

Đorđević je rekao da nije zadovoljan ovim brojkama, te da se nada da će se ti ljudi, kada opet krene privredni razvoj, ponovo zaposliti i da će u Srbiji svako moći da nađe posao.

On je napomenuo da državnu ekonomsku pomoć neće dobiti one firme koje su otpustile više od pet radnika.

Autor: Srna

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Na birou zbog korone 3.509 radnika

Izvor: Capital.ba, 09.Apr.2020, 08:16

BEOGRAD, U Srbiji je zbog virusa korona bez posla ostalo 3.509 radnika, koliko ih se do sada se prijavilo na biro za zapošljavanje, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna Srbije Zoran Đorđević. “Očekujem da će taj broj rasti, alu usporeno, posebno posle vladinih mera”,...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.