Na birou zbog korone 3.509 radnika

Izvor: Capital.ba, 09.Apr.2020, 08:16

Na birou zbog korone 3.509 radnika

BEOGRAD, U Srbiji je zbog virusa korona bez posla ostalo 3.509 radnika, koliko ih se do sada se prijavilo na biro za zapošljavanje, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna Srbije Zoran Đorđević. “Očekujem da će taj broj rasti, alu usporeno, posebno posle vladinih mera”, naveo je Đorđević za RTS, govoreći o otpuštanju radnika u vrijeme epidemije virusa korona. On je rekao da je taj broj >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << u isto vrijeme prošle godine bio veći, kao i u odnosu na januar i februar ove godine. Prema njegovim riječima, najavljena ekonomska pomoć države privredi je i te kako uticala da se ti brojevi smanje. Đorđević je rekao da nije zadovoljan ovim ciframa, te da se nada da će se ti ljudi, kada ponovo krene privredni razvoj, ponovo zaposliti i da će u Srbiji svako moći da nađe posao. On je napomenuo da državnu ekonomsku pomoć neće dobiti one firme koje su otpustile više od pet radnika. Srna Чланак Na birou zbog korone 3.509 radnika се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Đorđević: Nove mere Vlade će biti usvojene u petak

Izvor: Danas, 09.Apr.2020

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Zoran Đorđević najavio je da će Vlada Srbije na sutrašnjoj sednici usvojiti paket ekonomskih mera za rešavanje posledica nastalih po privredu od korona virusa.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.