Izvor: Radio 021, 27.Mar.2020, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Sloveniji ukupan broj zaraženih 632, preminulo osmoro pacijenata

U Sloveniji je u četvrtak do ponoći potvrđeno 70 novih zaraza korona virusom, pa je broj pacijenata povećan na 632, a do sada je osam obolelih umrlo, objavila je danas slovenačka Vlada i najavila raspravu o "korona mega-paketu" kao odgovoru na krizu izazvanu pandemijom.

U četvrtak je u Sloveniji urađeno 1.075 testiranja, broj pozitivnih na virus bilo je 70, a u bolnicama je smešteno 90 osoba. U četvratk >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su umrle dve zaražene osobe, pa se broj umrlih popeo na osam.

Kako je u danas na konferenciji za novinare izjavio vladin portparol Jelko Kacin, vrtići u Sloveniji ostaće zatvoreni još najmanje tri nedelje.

Kacin je rekao da će slovenačka vlada danas raspravljati o zakonskom paketu pomoći privredi i stanovništvu u vreme krize, koji predviđa mere za očuvanje radnih mesta, socijalne pomoći i prebacivanje troškova doprinosa za socijalno osiguranje na državu u vrednosti od dve milijarde evra.

Takozvani korona-megapaket, kako ga je nazvao nazvao premijer Janez Janša, trebalo bi da obezbedi osnovno funkcionisanje privrede i stanovništva najmanje do 1. maja, a razmišlja se i o novim takvim zakonskim paketima ako bi kriza i epidemija i moguća recesija koju će kriza izazvati trajali duže.

Kacin je rekao da očekuje da će poslanici što pre odlučivati o tome i da parlament u tom smislu ne sme biti deo problema, nego deo rešenja, prenosi Hina.

Ako zakon ne bude potvrđen pre 1. aprila, time svakako nećemo moći da se pohvalimo, rekao je Kacin.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.