U Sloveniji udvostručen broj zaraza korona virusom na 34

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jul.2020, 13:43

U Sloveniji udvostručen broj zaraza korona virusom na 34

U Sloveniji je u poslednja 24 sata na korona virus testirano 1.159 osoba, među kojima su potvrđena 34 nova slučaja zaraze, objavila je danas Vlada.

Agencija Hina je prenela da je to dvostruko više u odnosu na prethodni dan, kad je novih zaraza za jedan dan bilo 17.

Predstavnik Vlade za KOVID-19, Jelko Kacin, naveo je na Tviteru da takav broj dnevnih zaraza nije samo medicinski problem, nego zahteva >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i velike napore epidemiologa Instituta za javno zdravlje.

Oni nastoje da što pre otkriju što više osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženima, upozoriti ih na opasnost i poslati u karantin, naveo je Kacin.

U Sloveniji je danas zbog infekcije korona virusom u bolnici 16 osoba, no nikome od njih ne treba intenzivna nega, objavilo je Ministarstvo zdravstva.

Tokom epidemije je u Sloveniji testiranjem otkriveno ukupno 1.827 slučajeva zaraze, a danas je, po službenim procenama, 256 aktivnih slučajeva.

U poslednja 24 sata nije bilo nijednog novog smrtnog slučaja među zaraženima, pa ukupan broj umrlih od početka epidemije ostaje 111.

Predsednici vlada Slovenije i Hrvatske, Janez Janša i Andrej Plenković, u petak su razgovarali o usklađivanju epidemioloških mera dve države i svakodnevnoj saradnji ustanova za javno zdravlje i epidemiologa.

Janša je izjavio da su se složili da "turizam nije visoko rizična delatnost... u sadašnjoj fazi", a Plenković kazao da je zadovoljan što je epidemiološko stanje u uz jadransku obalu "dobro" i da je ta oblast "u 'zelenoj', epidemiološki sigurnoj zoni" iako u Hrvatskoj broj dnevnih zaraza naglo raste, prenela je Hina.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Sloveniji udvostručen broj zaraza koronavirusom na 34

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jul.2020

U Sloveniji je u poslednja 24 sata na koronavirus testirano 1.159 osoba, među kojima su potvrđena 34 nova slučaja zaraze, objavila je danas Vlada...Agencija Hina je prenela da je to dvostruko više u odnosu na prethodni dan, kad je novih zaraza za jedan dan bilo 17...Predstavnik Vlade za KOVID-19,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.