Izvor: Radio 021, 07.Apr.2020, 18:38

U Sloveniji još 38 slučajeva virusa korona, ukupno 1.059

U Sloveniji je broj obolelih od korona virusa danas povećan za 38, od testiranih 1.067, a od početka epidemije registrovano je 1.059 zaraženih pacijenata.

Hospitalizovano je 114 ljudi, šest više nego u ponedeljak, a 30 pacijenata je na odeljenju intenzivne nege. Do sada su ozdravile 102 osobe.

Slovenački premijer Janez Janša izjavio je danas posle sednice vlade da je po trenutnom broju zaraženih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Slovenija negde u sredini u poređenju sa zemljama u Evropi.

Napominjući da su neke zemlje, kao što su Danska i Austrija, na vreme preuzele veoma stroge mere, koje su građani poštovali i sada najavljuju vraćanje života u normalne tokove, Janša je rekao da su se u Sloveniji prvi slučajevi zaraze pojavili kasnije i da se trenutno Slovenija dobro drži.

"U svemu smo na dobrom putu i nadamo se da će tako i da se nastavi", rekao je Janša i posebno apelovao na građane da predstojeće praznike provedu u krugu porodice. Moćni smo koliko smo zdravi, poručio je Janša.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.