Izvor: Radio 021, 14.Apr.2020, 18:33

U Sloveniji 1.220 potvrđenih slučajeva zaraze virusom korona

U Sloveniji je zabeleženo osam novih slučajeva zaraženih korona virusom, što je ukupno 1.220 zaraženih, jedan je preminuo od poslednjeg izveštaja, a ukupno je 56 umrlih, prenosi danas Delo online.

U subotu su testirane 572 osoba, nedelju 554, a u pondekjak 572. Od kovid-19 ukupno su hospitalizovane 103 osobe, u odnosu na prethodni dan kada je bilo 95. Na intenzivnoj nzgi je 35 pacijenata.

Predstavnici vlasti Slovenije naveli su da će za eventualna putovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << građana na godišnje odmore u inostranstvo sačekati preporuke Evropske komisije i tome odlučiti na osnovu stanja u svakoj pojedinoj državi.

Komisija je najavila da će uskoro doneti smernice o privremenim graničnim restrikcijama uvedenim zbog suzbijanja epidemije koronavirusa, ali odluku o tome donose države članice.

"O tome će države članice odlučivati samostalno", izjavio je portparol slovenačke vlade zadužen za krizu izazavanu korona virusom Jelko Kacin na konferenciji za novinare.

Upozorio je da Slovenija graniči s nekim evropskim žarištima infekcije, pa će odlučivati s obzirom na procene o sigurnosti putovanja u te zemlje i informacija koje sama dobije. Po njegovim rečima, vlada razmišlja o postupnom ublažavanju mera, ali je prerano govoriti o ponovnom otvaranju škola i vrtića, održavanju sportskih priredbi, koncerata i drugih masovnih okupljanja.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.